info2@frosundadagen.com
Välkommen till Frösundadagen
Onsdag 27:e maj 2015 Frösunda Torg


Frösundadagen 2002 - Servering vid längtan

Frösundadagen Historik

Initiativet till den första Frösundadagen kom från Martin Bergman, som hade gått en projektledarkurs. Kursen avslutades med att deltagarna skulle starta ett eget projekt. Martin föreslog först en gårdsfest i egna bostadsrättsföreningen, men detta tyckte kursledarna var lite ”fjuttigt”. Istället samlade Martin ihop folk från de fyra först etablerade bostadsrättsföreningarna i området och tillsammans ordnade de första Frösundadagen, som gick av stapeln 8:e juni 2002. Arrangemanget blev väldigt uppskattat och arrangörsgruppen levde vidare.

Redan från början var målet att ordna en gatufest med aktiviteter för att öka trivseln och samhörigheten bland de boende. Företagen och restaurangerna i området skulle också få tillfälle att visa upp sig lite extra och bidra till att stärka områdets identitet och samverkan. Frösunda är idag en levande stadsdel såväl dagtid som kvällstid.

Tvärtemot vad några trodde inför planeringen av Frösunda, så blev området väldigt populärt bland barnfamiljer. Därför har det redan från början varit fokus på barnen under Frösundadagen. Aktiviteterna har skiftat från år till år, men fiskdamm och ponnyridning är ofta återkommande. För att inte tala om det eminenta lotteriet, även benämnt ”Ebberöds Lotteri” då vinstsumman är större än intäkterna...

Genom åren har en mängd artister deltagit på Frösundadagen. Såväl lokala förmågor som rikskändisar har deltagit. Anna Book, som även bor i området, har deltagit flera gånger. Mora Träsk har varit huvudattraktion i flera år och de har varit väldigt uppskattade bland de yngre barnen. Ofta har även barn från Alfaskolan och Vittraskolan deltagit och framfört sina egna arrangemang.

Plattform för samverkan
Den direkta orsaken till att föreningen bildades var att den behövdes som juridisk person för att kunna hantera bidrag från kommunen och annan Frösundadagsekonomi. Utan Frösundadag hade det inte funnits någon förening. Därav släktskapet mellan Frösundadagens och Vi i Frösundas logotyp. I båda dessa känner vi igen sfären på torget, Brunnsvikens blå vatten och det gröna från äppelträdgården vid Lilla Frösunda.

Men föreningen kan betyda mer än att bara vara en festkommitté. Föreningen har inte funnits så många år och har än inte helt funnit sin form. I första hand kan föreningen bli en plattform för samverkan mellan bostadsrättsföreningarnas styrelser, en remissinstans för förslag från kommunen. Hur stark föreningen blir, vilka frågor som den ska arbeta med och vilken roll den ska få spela avgör vi som bor här. Vilka vill engagera sig?

Medlemmar i föreningen Vi i Frösunda är områdets bostadsrättsföreningar. Det viktigaste forumet är styrelseordförandenas samråd där mycket erfarenhetsutbyte sker.

Äldre material:
(Klicka på ikonen för mer info.)


2015 - onsdag 27:e maj

2014 - onsdag 4:e juni


Bilder2013 - onsdag 29:e maj


Bilder2011 - fredag 27:e maj

10-årsjubileum!!


Bilder2010 - onsdag 26:e maj

Bilder


2009 - onsdag 27:e maj

Bilder


2008 - onsdag 28:e maj

Bilder


2007 - onsdag 30:e maj


Bilder2006 - onsdag 17:e maj

5-årsjubileum!


Bilder2005 - lördag 26:e augusti


Bilder2004 - fredag 14:e maj


Bilder2003 - fredag 23:e maj


Bilder2002 - lördag 8:e juni


Bilder
Erfarenheter